Foreningens formand: Niklas Boel Kristensen

Kære medlemmer

Der er meget at se til og mange ubekendte i disse EPX-tider, men der er også meget andet, der fylder i foreningsarbejdet. Bestyrelsen er vokset efter generalforsamlingen i november, og den tæller nu syv medlemmer og to suppleanter. Det er dejligt med nye kræfter og energi, og vi ser frem mod en arbejdsweekend i marts, hvor vi skal rystes sammen og komme langt i planlægningen af efterårets årskursus og i drøftelserne af mediefagets fremtid i uddannelsesverdenen.

Mens de overordnede rammer nu er på plads ift. EPX, fokuserer vi nu på at præge beslutningsprocesserne og gøre opmærksom på alle de kvaliteter, mediefag har at byde på. Især i forhold til netop den praktiske profil, der er lagt op til. Vi vil kæmpe for og vise, at vores fag kan noget særligt her. Dette er og bliver et stort fokuspunkt i bestyrelsen i den kommende tid.

Som noget nyt rykker vi planlægningen af årskurset frem og satser stærkt på, at vi kan levere et færdigt program inden sommerferien, så det kan lette ansøgningerne ude på skolerne. Vi takker meget for jeres evaluering og kommentarer fra november, og vi tager det med i planlægningen. Hvis man ligger inde med gode ideer eller kommentarer, er man altid velkommen til at sende dem til os (medielaererforeningen@gmail.com).

På vores første bestyrelsesmøde besluttede vi at drosle ned på udgifterne til vores SoMe-kanaler, hvor vi gennem et år har haft en dygtig studentermedhjælper ansat. Det er selvfølgelig en tidligere mediefagselev, nemlig Marius, som også stod for en workshop på årskurset og viste sit værd i filmquizzen i Svendborg. Marius har gjort et stort arbejde med at opbygge vores tilstedeværelse på især TikTok (@vildmedmediefag), og han har spredt bevidsthed og glæde om mediefag og filmiske virkemidler blandt de unge. Det vil vi gerne takke ham for! Men tiden er til at vi må prioritere vores udgifter, så derfor slutter Marius i april. Derefter står vi også overfor at løfte opgaven med at videreføre og fokusere vores SoMe-tilstedeværelse, hvilket vi også skal drøfte på mødet i marts.

For en del af jer (stx’erne) er tiden for eksamensproduktionerne nok også ved at nærme sig. Hvis man savner lidt indspark til eleverne, så husk at gå på opdagelse i CUT’s stærke bagkatalog og herunder også Jonas Risvig-videoerne, der på elevvenlig vis kan formidle hans dramaturgiske greb.

Afslutningsvist glæder det mig også at fortælle, at bestyrelsen har landet den endelige udformning af, hvordan Do It Yourself-kurserne kommer til at køre. Så hvis du sidder med en god ide, er det bare om at komme i gang og få søgt. Man kan se rammerne nederst på siden her.

Det var alt for nu. For at citere min forgængers motto vil jeg sige, at Medielærerforeningen er en forening for, til og af medlemmerne – og dermed også sagt, at man endelig skal kontakte bestyrelsen, hvis man har noget på hjerte.

Rammerne for DIY-kurserne er følgende:
– Der skal være 5 deltagende foreningsmedlemmer ELLER foreningsmedlemmer fra mindst 3 skoler
– Kursusdeltagerne finder selv oplægsholderen, men bestyrelsen laver en liste med forslag og tidligere oplægsholdere til inspiration
– Emnet for kurset skal være relevant for mediefagsundervisningen
– Kurset er åbent for andre medlemmer end dem, der står bag ansøgningen
– Kursusdeltagerne sender en projektansøgning til bestyrelsen mindst 2 måneder før afholdelse
– Ved godkendelse af ansøgning dækker foreningen op til 10.000 kr.
– Efter kurset sendes en kort afrapportering til bestyrelsen, og man opfordres til at dele materiale eller skrive til CUT om ens forløb/aktivitet  

Ansøgning:
– Budget (husk, at vi har en begrænset pulje, så flere kan få gavn af tiltaget, hvis man ikke søger det fulde beløb 😊)
– Beskrivelse af kurset – praktiske oplysninger og indhold
– Deltagere (fulde navne samt ansættelsesskoler)
– Oplægsholder – navn, personinfo, kontaktinfo og bankoplysninger
– Ansøgningen sendes til: medielaererforeningen@gmail.com + mediefagvardegym@gmail.com  

Inspirationsliste

Emil Christian Østergaard (Frederiksberg VUC & STX) & Marius EmborgSoMe-videoproduktion
Jeppe G. Jensen (Gladsaxe gym)Citater til mediefagsundervisningen
Dennis Glintborg (Manuskriptskolen for børnefiktion – https://manuskriptskolen.dk/undervisere/)Ideudvikling og manuskript
Dorte Granild (Aarhus Statsgym) & Mette Wolfhagen (Sct. Knuds)Kortfilm (SHORTS)
Claus Scheuer-Larsen (Odense Tekniske Gym)AI
Lasse Schurmann (Viborg gym)DaVinci-redigering
Stig Bilde (Station Next)Redigering
Eric Witzgal (Station Next, Nogen ser noget – sammen med Morten Sørensen)Kamera – det gode billede
Martin Kristoffersen (Tårnby gym)iPhone som kamera
Anders ColdFilmplakatens anatomi
Tine Kofoed (Slagelse gym)Innovativ idegenerering
Jesper Outzen (Enghøj gym, NEXT-KBH)Praktiske øvelser i mediefag