Af Michael Højer, næstformand i bestyrelsen

 

Der er sket en del i Medielærerforeningen siden sidste skriv fra formandskabet. Så lad os endeligt komme i gang.

 

Årskursus 2018 – og næste år

I slutningen af oktober var der årskursus i foreningen. Årskurset slog igen i år rekord, denne gang med 134 tilmeldte mediefagslærere, der var samlet på Hotel Svendborg.

Kurset havde prominent besøg fra Keld Reinicke (producent og koncept-udvikler), Jannik Tai Mosholt (showrunner på The Rain) og lyddesigner Peter Albrechtsen. Det var tre rigtigt gode oplevelser med de tre herrer, der på hver deres spændende og personlige måde leverede varen og talte fint ind i både vores elskede filmunivers og reformlæreplanens vigtige fokus på nye medier. Det samme gjorde de film, der blev voteret i grupper på kurset.

Årets løse fokus på kurset var i øvrigt opsamling på første reformår, med håb om at få delt og udbredt gode ideer og erfaringer fra mediefagsundervisningen på landets gymnasiale uddannelser. Stemningen var som altid fantastisk, og kurset har efterfølgende modtaget gode evalueringer.

Næste skoleår finder Medielærerforeningens årskursus sted 29. oktober – 30. oktober 2019 (tirsdag-onsdag) på Hotel Svendborg. Der åbnes for tilmelding via link senere i foråret. Kurset vil blive indledt med Medielærerforeningens generalforsamling, men det øvrige fokus for kurset ligger endnu ikke fast. Gode ideer til årskurset modtages med kyshånd – et par medlemmer er allerede kommet med gode forslag til mulige oplæg. Tak for det.

 

Filmfestivaler 2019

I lørdags afvikledes årets filmfestivaler i både øst og vest. Og det lyder til at have været en god oplevelse for rigtigt mange elever og lærere. Bestyrelsen vil gerne takke festivalarrangørerne for det store stykke arbejde, de har gjort med at arrangere og afvikle dagene. Tusind tak for indsatsen og for det altid gode samarbejde.

Herfra skal lyde en uforbeholden støtte til festivalerne og et ønske om, at alle derude bakker op om arrangementerne. Det er utroligt vigtigt for vores fag, at der ikke bare sendes en masse film ind, men også at både lærere og elever fra de deltagende skoler dukker op. Ikke mindst i disse tider, hvor der er hård konkurrence om elevernes opmærksomhed. Festivalerne repræsenterer desuden, at vores fag har en vigtig plads – og at eleverne og deres film er værd at fejre – også uden for klasselokalernes fire vægge.

 

Økonomisk overlevering til Dansklærerforeningen

Medielærerforeningens økonomiske administration er nu endeligt overgået til Dansklærerforeningen. Det har været en lang og sej proces med mange telefonopkald og skriverier frem og tilbage. Nu skulle alt være på plads, og i skrivende stund lægger Dansklærerforeningen sidste hånd på foreningens regnskab for 2018, der efterfølgende sendes til revision. Regnskabet vil blive fremlagt på generalforsamlingen ved det kommende årskursus sammen med næste års regnskab.

Dansklærerforeningen står primært for medlemskaber og regnskab, hvis administration har været en stor belastning for bestyrelsen. Dette sker dog i tæt samarbejde med bestyrelsen, der stadig står for udbetaling af refusion af fx transport i forbindelse med møder i foreningens bestyrelse og udvalg (CUT, Filmfestival m.m.). Dette giver os en fleksibel løsning, hvor vi selv har fuld kontrol over foreningens medlemsliste og finanser uden at være overbebyrdede med administrative opgaver. Det er vi meget glade for, og vi ser frem til samarbejdet.

Bestyrelsen glæder sig til at tage fat på forårets arbejde i foreningen – blandt andet tager vi på arbejdsweekend på Bornholm i maj, hvor årskurset og øvrige fremtidige tiltag skal planlægges og koordineres.

Vi vil gerne, afslutningsvist, gøre opmærksom på, at det er muligt at stille op til valg i bestyrelsen i forbindelse med generalforsamling i oktober. Hold jer endelig ikke tilbage med at stille op, eller med at kontakte os, hvis I er interesserede eller har spørgsmål til bestyrelsens arbejde.

Så er der bare tilbage at rette de sidste SRP’er og ønske alle foreningens medlemmer en rigtig god vinterferie.

 

På bestyrelsens vegne og med venlig hilsen,

Mette Wolfhagen Linnebjerg og Michael Højer

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *