Indsamlet af Tina Bødker – mange tak til alle bidragsyderne

Studieturen – et højdepunkt for eleverne – og for fagets muligheder for at gå off road og tilføje eleverne unik læring! CUT har sat sig for at give dig noget light inspiration til, hvor man kan tage hen på studietur med mediefag, og hvad man kan lave på forskellige destinationer. Her går Medieturen til eksotiske destinationer med tre af foreningens seje medielærere, der deler deres inspirerende notesblog med os.

Medieturen går til Rom med Carsten Iskov Kopp fra Københavns åbne gymnasium:

Vi har flere gange været i Rom med vores studieretningsklasser, hvor vi dels har haft et samarbejde med en instruktør og teaterskole, Cineteatro: https://www.cineteatro.it/ De studerende her er i starten/midten af 20’erne, men det passer godt, da de har nogenlunde samme passion og engelskkundskaber som elever i 2.g. Her har vi udvekslet erfaringer, holdt oplæg om dansk film, og lavede gensidige interviews om ungdomsliv og fremtidsdrømme. Derudover har vi været i Cinecitta: https://cinecittastudios.it/en/ Her har vi fået rundvisninger, hvor man kan se ældre sets og måske, hvis man er heldig, nye sets, hvor der foregår optagelser. Vi var heldige at få lov at se noget af arbejdet på den nye Ben Hur film og nåede at se Scorseses set fra Gangs Of New York. Derudover plejer guiderne at være gode til at ramme eleverne, hvis de f.eks. har arbejdet med Fellini el. lignende. I forbindelse med Cinicitta ligger der også et fantastisk filmmuseum, der gennemgår italiensk filmhistorie meget grundigt og lækkert.

Medieturen går til Prag, Sarajevo og Granada med Josephine Gyldenhammer Mollerup fra Københavns mediegymnasium 

Afsted til Prag med elever. Ned til Kafka og tjekkisk film. Eleverne skulle på turen til Prag producere en vlog eller en stemningsvideo.

Vi tog på ”Filmfestival”! Vi fandt hjemmefra en ”filmfestival” i Prag, som viste sig at foregå i en kælder på et tarveligt hotel. Filmene var elendige produktioner, og nogle af dem var så langt ude (blandt andet en østtysk musical i ABBA-stil. Jeg har ALDRIG set noget lignende. Forestil jer østtyske oprørere i guldglimmer hotpants på rulleskøjter FØLE MEGET) at det var fuldstændig umuligt at holde masken. Kan IKKE anbefales – og dog……Det var virkelig film off road! 

Så var vi også på NaFilM: National Film Museum: Det er et lille og enormt flot og faktisk også gennemført museum. Det var simpelthen så fint og gennemført. Der var filmhistorie, optiske illusioner og høj elevinvolvering. Eleverne prøvede blandt andet at lave lyd til en tegnefilm inde i et lillebitte studie. Ideen med studiet har vi taget med tilbage, og eleverne har nu i teknologi selv bygget maskiner, så de kan optage lyd på samme måde. Meget fin oplevelse! 

Sarajevo: 

Vi har været i Sarajevo! Her er der en stor og flot filmfestival midt i byen. Der var på forhånd aftalt, hvilke film der skulle købes billetter til – der var rød løber, internationale kendisser og vild stemning. Byen er helt fantastisk og spændende. Vi var så kreative.

Granada: 

Uden for den charmerende Tapas-by findes et gammel westernstudie, man kan filme i. Vi havde en voldsomt god tur, men i Westernstudie var det hele lidt mærkeligt, og de mennesker der skulle varetage området var vist både fulde og underlige 😀 Men eleverne fik lavet en sej lille western-produktion i flotte kulisser. Så det var det hele værd….

Erasmus +: 

Vi har gode erfaringer med at søge Erasmus+ legater. Så kommer udvalgte elever på betalte ture i 14 dage (de har blandt andet været i Cordoba og Bilbao), hvor de skal producere nogle små reklamefilm for en lokal kunde. Eleverne arbejder på egen hånd, og de bliver simpelthen så seje og dygtige. 

Medieturen går til Rom, Berlin og Venedig med Dorte Schmidt Granild fra Aarhus Statsgymnasium 

Rom (sammen med religion)

Charmerende filmby. Vi dyrkede filmfaglige aktiviteter med besøg i Filmbyen Cinecittá, hvor der var rundvisning på sets samt besøg i udstillingen, besøg på Vatikanets tv-station samt filmwalk i berømte films fodspor:  http://easyhiker.co.uk/famous-movies-in-rome/ og http://easyhiker.co.uk/more-famous-movies-in-rome/. Vi var inspirerede. Så så de en masse film fra Rom, arbejdede med italiensk neorealisme og Cinecittá samt producerede podcasts om de forskellige sites (med religion blev fokus kirkerne), som vi hørte om undervejs.

Fedt rejsemål. Vi gør det igen i år med billedkunst, hvor vi bl.a. skal have workshops i Cinecittá. 

Berlin (sammen med tysk)

Filmfaglige aktiviteter: Vi var på besøg på Filmmuseet på Potsdamer Platz,vi mødtes med en lokal Zentropa-ansat, havde charmerende biograftur i Hackescge Höfe Kino. Forberedende havde vi et forløb, hvor vi så bl.a. Caligari og Lola Rennt og drøftede både ekspressionisme og Tom Tykwer. Ok rejsemål.

Venedig (sammen med billedkunst)

Filmkunstneriske morgenøvelser, besøg på Biennalen (fuld af videokunst) og ellers filmhistorisk læsning og copycats med mobiler og gimbals, der blevet evalueret og fulgt op af filmhistorieforløb efter hjemkomst. Forberedende arbejdede vi med italiensk neorealisme. I bussen derned (og hjem) så vi bl.a. Cykeltyven, Rødt Chok og Døden i Venedig,

Fedt rejsemål. Jeg håber at gentage det.