Af Anne Juul Møller, Odder Gymnasium – på vegne af filmfestivalgruppen
I en normal verden begynder elevfilmsfestivalsarrangørerne at planlægge festivalen allerede ved et skoleårs begyndelse. Vi skal booke lokaler, oplægsholdere og jurymedlemmer. Derudover skal vi som altid søge støttekroner hos DFI. Men intet er jo som bekendt normalt, så vi brugte den første tid i år på at undersøge, om det overhovedet var realistisk at afholde festivalen. Var der overhovedet lavet film nok i foråret? Kunne vi binde an med, at der ikke kom en anden bølge med yderligere restriktioner etc? Vi besluttede ret hurtigt, at det var for usikkert og blev enige om, at vi ville kanalisere energi og tid i et andet projekt, som kunne komme mediefag til gode. Vi skrev frem og tilbage om ønsker og behov, hvorefter jeg kontaktede Station Next for at byde dem op til en samarbejdsdans. Det gad de heldigvis godt, så vi arbejder nu på at skabe et digitalt katalog for landets gymnasier, hvor man blandt andet kan booke oplægsholdere, arrangere en huskunstnerordning med (semi)professionelle i mediebranchen og finde diverse praktiske workshops. Vi har også en plan om, at vi på længere sigt vil udvide det digitale katalog med klipsamlinger, tutorials og en sikker platform til deling af eksamensproduktioner med mere. Slutteligt vil vi også gerne øge graden af samarbejdspartnere. Det kunne være Lommefilm, Super 16/Super 8 og diverse højskoler med flere.
Pilotprojekt
Vi har i første omgang valgt at koncentrere os om og søge penge til to tilbud til gymnasierne. Det første tilbud kalder vi som arbejdstitel ”Mød en ung filmskaber” og det andet ”Huskunstnerordningen”. Det sidste har længe været et ønske hos flere mediefaglærere, da det er udbudt til andre fag med succes. Tanken er, at en filmskaber skal være en gennemgående figur hos et givent mediefagshold. Vedkommende kan eventuelt besøge holdet i de tre produktionsfaser og give eleverne/kursisterne feedback gennem processen. Det kan også være, at vedkommende udelukkende giver feedback på klippeprocessen eller i elevernes idéudvikling. Det første tilbud ”Møde en ung filmskaber” er udformet som et klassisk oplæg/workshop. Disse to tilbud er helt i tråd med vores oprindelige idé – det andet opstod undervejs, da vi fik blod på tanden. Derudover vil to fokuserede tilbud gøre det muligt at komme relativt hurtigt i gang med projektet og få en indikation af, hvorvidt der er interesse og behov.
I skrivende stund er jeg i samarbejde med Ulrik fra Station Next ved at lægge sidste hånd på ansøgningsskemaerne til DFI, så kryds fingre for et positivt resultat 🙂
Seneste kommentarer