På vegne af Elevfilmfestival Vest, Anne Juul Møller, Odder Gymnasium

 

Vest har en drøm. Vi vil bringe mere glamour og ekstravagance ind i vores elevfilmfestival næste år. For de elevproduktioner, som vi så lørdag d.2. februar, oser af overskud, så næste år går vi all in. Vi har allerede skrevet rød løber, glimmer og balloner på huskelisten, for det fortjener vores elever i den grad. Og måske kan vi endda lokke deres lærere til at deltage!

 

Alle de vigtige fakta fra dagen i Øst for Paradis

De kom langvejs fra. Helt fra Tønder og Holstebro. 15 film var tilmeldt. 4 produktioner på c-niveau og 11 på b-niveau. Vi kom vidt omkring. Lige fra OCD, til normalitet, til ensomhed og til troen på, at vi rent faktisk deler DNA med pirater og derfor bør have et dørslag på hovedet. Der blev rappet på Hasle bakker, gået i søvne med knive og tegnet hidsigt med farvekridt. Mens juryen ivrigt voterede, blev publikumsprisen uddelt. 25 overbevisende procent af stemmerne landede på Rosborgs genresikre Gentle Whispering.
Juryen bestod igen i år af lokale filmfolk med både teoretisk indsigt og praktisk erfaring. Juryens formand, Freja Nanadowa Rohde Monney, der er dokumentarist og instruktør ved webmagasinet Sein, startede med at rose produktionernes alsidighed og høje niveau. Det havde ikke været en let opgave for juryen. Siri Frederiksen, ejer af Ark Film I/S og underviser hos Lommefilm, uddelte dernæst prisen for bedste c-niveau produktion, der gik til Rønde Gymnasium for kortfilmen Det er bare os. Claus Toft Nielsen, lektor i digital mediekultur og medstifter af 16:9, uddelte prisen for bedste B-niveau produktion, som blev hentet af to glade piger fra Paderup Gymnasium for den gennemførte film med den mundrette titel; Kirken for det flyvende spaghettimonster – tro eller satire.
Alle filmene kan tilgås på Medielærerforeningens Vimeokonto via dette link: https://vimeo.com/channels/filmfestivalvest2019/page:3

 

Vinderne af bedste B-niveau. Paderup Gymnasium med filmen Kirken for det flyvende Spaghettimonster – Tro eller satire. På billedet ses to glade vindere, Karen og Sidsel.

 

Vi lugter bedst

Og når jeg nu har fået taletid af CUT – redaktionen, så lad mig lige komme med en tilføjelse. Musik lugter af langt uvasket drengehår og daggamle smøger, Billedkunst har pletter på tøjet og fedtfarve under neglene og Dans og Dramatik ser fjollede ud. Mediefag, derimod, er det lækre fag, der både dufter bedst og ser bedst ud, så lad os indføre endnu mere glimmer og røde løbere landet over.