Af Mette Wolfhagen Linnebjerg, formand i bestyrelsen, Sct. Knuds Gymnasium, og Michael Højer, næstformand i bestyrelsen, Favrskov Gymnasium

Efteråret har gjort sit indtog, og selvom det betyder kortere dage med faldende temperaturer og mindre lys, betyder det samtidigt, at det er tid til foreningens store årlige begivenhed: årskurset. Den 30. – 31. oktober mødes 130 engagerede kolleger i Svendborg til to fagligt inspirerende og sociale dage. Programmet er pakket med gode oplæg fra folk ude fra, men der bliver også god tid til at mødes med gode kolleger og udveksle erfaringer – og vi glæder os til at se jer! Igen i år er kurset udsolgt, og i foreningen er vi meget glade for, at der er så stor tilslutning til dette kursus. Det viser, at der er behov for at mødes, og at I bakker op om kurset, som vi i bestyrelsen bruger meget tid og energi på at planlægge. Men det er også ærgerligt, at vi igen i år må skuffe nogle (få) medlemmer, der ikke har fået plads på kurset. Vi vil gerne have alle med, og vi vil selvfølgelig se på, om det er muligt at få endnu flere pladser til næste års kursus.

 

I år er første år, vi har haft digital tilmelding gennem Hotel Svendborg, og det har fungeret upåklageligt. Det har lettet bestyrelsen for en kæmpe arbejdsbyrde, at vi ikke længere skal administrere tilmelding og betaling, og vi håber, at I også har været glade for denne løsning.

Vi ønsker at frigive ressourcer fra det – til tider meget tunge – administrative arbejde, så vi i stedet kan bruge vores tid og kræfter på at styrke faget. Derfor er vi også i gang med at lade os administrere af Dansklærerforeningen, men denne proces er tung og langsommelig. Men noget tyder på, det snart falder helt på plads.

 

I bestyrelsen er vi stadig meget optaget af at styrke vores fag. Det gælder både i forhold til den daglige undervisning, men også politisk. Derfor arbejder vi i øjeblikket på at få gjort politikerne opmærksomme på vigtigheden af, forsøgsvist, at få mediefag B tilbage i studieretningerne – en mulighed vi kan se, idræt B har fået på nogle gymnasier. Derfor vil vi meget gerne have jeres opbakning og gode inputs til debatten. Det kan være gennem indlæg i medierne eller ved at sende os gode argumenter eller idéer til, hvordan vi kan synliggøre vores fags forcer.

 

Vejen er lang, og det er svært at komme igennem de rigtige steder, men tøv ikke med at kontakte os!

 

Nyd de lange efterårsaftener med gode film og serier – og vi ses til årskurset og rundt omkring på skolerne til vintereksamen.

 

På vegne af bestyrelsen

 

Michael Højer og Mette Wolfhagen Linnebjerg