Af Dorte Granild

Efter Corona-dvalen var det intet mindre end vidunderligt igen at kunne byde velkommen til Elevfilmfestival Vest i den århusianske artcinema Øst for Paradis d. 2. april 2022.

Det holdt lidt hårdt med at kradse årets film ind – der er travlt ude på skolerne! – men i gang kom vi. Og årets felt med fjorten elevfilm på c- og b-niveau demonstrerede, at en masse skønne og kreative mediefagselever fra såvel Fyn som Jylland også havde haft travlt. Flere af dem kom desuden langvejs fra for at deltage i festivalen, og det var både gamle og nye mediefagskolleger, der dumpede ned i Paradis’ røde plyssæder kl. 13. Skønt!  

Kvalitetsmæssigt var det svært at se, at elevfilmene til årets festival var blevet til i Corona-tiden. Niveauet var højt – besøg selv drevmappen og forlyst jer med hæsblæsende jagtscener i skovene, poetisk dukkefilm, dæmonisk gys, science fiction, inspiration fra Jack Ass over Rashomon til Kill Bill, portrætdokumentarisme og meget mere.

Årets film blev bedømt og præmieret af en kompetent jury bestående af filmproducer Ellen Riis, klipper Louise Lynggaard, instruktør Dennis Holck Petersen og vores tidligere kollega Jens Haaning, nu DMJX (Journalisthøjskolen). I deres voteringspause holdt Maria Engermann fra produktionsselskabet MANND med base i Filmby Aarhus oplæg om bl.a. augmented og virtual reality.

                                                                                                               

Dagen sluttede med, at prisen for bedste C-produktion 2022 gik til den rørende Ben fra Viborg Gymnasium & HF, mens imponerende Hibernator fra Tornbjerg Gymnasium løb med både prisen for bedste B-produktion og publikumsprisen 2022. Mange flere film fik fine ord med fra juryen.

I festivalgruppen – Anne Juul Møller, Mille Bune, Hans Oluf Schou, Lasse Harder Schousboe og undertegnede – glæder vi os allerede til 2023. Og hvis flere gode kolleger i Vest har lyst til at give en nap med og/eller sende film ind næste år, bliver festen bare endnu bedre. REBOOT COMPLETED.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *