Af Michael Højer, næstformand i bestyrelsen, Favrskov Gymnasium og Mette Wolfhagen Linnebjerg, formand i bestyrelsen, Sct. Knuds Gymnasium

 

Så synger et hæsblæsende reformår på sidste vers og vi ved nu hver især om det bliver netop vores elever, der skal eksamineres i det nye mediefag her til sommer. Det bliver yderst spændende at se, hvad læreplansændringerne har gjort ved vores fag – uanset om det bliver som censor eller eksaminator. Sådanne ændringer kommer jo netop til udtryk ved eksamensbordet, som flere turboholdslærere og deres censorer allerede kunne se ved selvsyn i vinters.

I foreningen glæder vi os til at opsamle gode og mindre gode erfaringer fra det første reformår og eksamen, så vi kan bruge dem til at gøre vores fag endnu bedre fremover. Forhåbentligt kan vi dele en masse af disse erfaringer i nærværende eksamensperiode og på næste års kurser i faget.

 

ÅRSKURSUS 2018 OG LA

Næste skoleår finder Medielærerforeningens årskursus tilbage til sin gamle form, altså to dage. Det finder sted 30. oktober – 31. oktober 2018 (tirsdag-onsdag) på Hotel Svendborg. Der er allerede åben for tilmelding, der som noget nyt administreres af Hotel Svendbord. Tilmeldingen foregår via dette link (https://hotelsvendborg.nemtilmeld.dk/33/), hvor man også kan finde øvrig info om kurset. Vi har valgt denne løsning, fordi det muliggjorde, at deltagerne kan vælge EAN som betalingsmetode, og dermed få sendt faktura direkte til skolen. Denne løsning har været meget efterspurgt og vi har derfor været meget glade for at kunne efterkomme ønsket. Det letter i høj grad også planlægningen for bestyrelsen, så arrangementsudvalget kan lægge al sin energi i det mediefaglige program.

Lige nu lægges der sidste hånd på programmet, og vi tør godt love at det bliver godt. Ud over de vante punkter vil der blandt andet være prominent besøg fra Keld Reinicke (producent og koncept-udvikler) og Jannik Tai Mosholt (showrunner på The Rain), samt lydworkshop med Peter Albrechtsen. Endvidere, glæder vi os, som sagt, også til at opsamle og dele reformerfaringer fra alle mediefagslærere derude, så vi kan udvikle vores fag under den nye reform. Vi glæder os til at se jer i Svendborg!

Endeligt er det vel næppe gået nogens næse forbi, at en stor gruppe mediefagslærere brugte en uge af deres forår i filmbyen LA. Det var med næsegrus beundring (og en lille smule misundelse) at vi andre dødelige kunne følge deres mediefaglige og mindre faglige udskejelser på de sociale medier. Det så helt fantastisk ud – velkommen hjem allesammen – selv man kan fornemme når man møder jer, at flere af jer endnu ikke er kommet helt hjem J

 

KONTINGENT & ØKONOMI

Den sidste måned er blevet brugt på at inddrage kontingenter for sidste gang inden foreningens økonomiske administration overgår til Dansklærerforeningen. De (forhåbentligt) sidste papirer er skrevet under og sendt.

Foreningens medlemmer har været rigtig gode til at få ændret deres faste overførsler til den nye kontingentsats på kr. 350, og de fleste har fået overført til tiden, ved deadline d.1/5. Det eneste vi mangler er derfor, at de sidste medlemmer overfører de sidste kontingentindbetalinger, så medlemslisten kan blive endeligt opdateret og så overdragelsen til Dansklærerforeningen kan gøres færdig. Der skal derfor lyde en venlig opfordring til, at dem, der endnu ikke har betalt, får det gjort. Det drejer sig i skrivende stund om 90 medlemmer, der alle har modtaget en sidste rykker per mail.

 

Endeligt vil vi ønske alle foreningens medlemmer en god og velfortjent sommer. Og så vil vi gerne takke for det store stykke arbejde, der er gjort af CUT-medlemmer og øvrige bestyrelsesmedlemmer, samt festival- og kursusarrangører i løbet af året. Tusind tak for indsatsen og samarbejdet.

Vi glæder os til at se jer alle – friske og veludhvilede – næste skoleår.

 

På bestyrelsens vegne og med venlig hilsen,

Mette Wolfhagen Linnebjerg og Michael Højer

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *